Camilla och Ulrika lägger stort flyttpussel

December 5, 2017
Två kvinnor.
Ulrika Oja-Trulsson och Camilla Söderström-Johansson är måna om att hålla kontakten med hyresgästerna, särskilt de som behöver flytta i närtid.

Till 2019 är det drygt 400 hushåll i Malmberget som ska flytta på sig på grund av gruvbrytningen. Bostadsförmedlarna på LKAB Fastigheter ägnar merparten av sin tid åt att hitta nya boenden åt sina hyresgäster.

Under en månads tid har bostadsförmedlarna Camilla Söderström-Johansson och Ulrika Oja-Trulsson arbetat intensivt med uthyrning av lägenheterna på det nya området Solbacken i Koskullskulle. De matchar önskemål och lediga lägenheter med varandra enligt en prioritetslista där de hyresgäster som behöver flytta tidigast kommer först i kön.
– Från början var det inte så stort intresse för Solbacken. Allt eftersom det flyttades hus till området är det många som har ändrat sig. De har fått en bättre känsla för hur Solbacken kommer att se ut, säger Camilla Söderström-Johansson.

Av de hus som flyttades till området i första etappen var alla utom två kallställda. Därför har bostadsförmedlarna haft många lediga lägenheter att erbjuda de som måste flytta. Av de 35 lägenheter som flyttades så finns ett fåtal kvar till uthyrning.
– När sista etappen hus är färdigflyttade blir det totalt 86 lägenheter. Etapp två var inte kallställda och ett tiotal hyresgäster väljer att flytta tillbaka till sin gamla lägenhet, säger
Ulrika Oja-Trulsson.

Bostadsförmedlarna i Malmberget känner väl till sina hyresgästers flyttönskemål, särskilt de som behöver flytta i närtid. Alla har fått fylla i en enkät med önskemål om bland annat område, storlek på lägenhet eller om de vill bo på markplan.
– Vi ringer hyresgästerna med jämna mellanrum för att se om de fortfarande har samma önskemål eller om de har ändrat sig, säger Ulrika Oja-Trulsson.

Planerad flytt till Solbacken är vid årsskiftet berättar Ulrika Oja-Trulsson och Camilla Söderström-Johansson. Hyresgästerna kommer att släppas på i omgångar vid inflyttningen.