Dags för invigning av utegymmet i Gruvstadsparken

Augusti 14, 2018
Utegymmet anläggs i Gruvstadsparken, på den numera flyttade byggnaden Ingenjörsvillans tidigare placering: Hjalmar Lundbohmsvägen 29
Utegymmet anläggs i Gruvstadsparken, på den numera flyttade byggnaden Ingenjörsvillans tidigare placering: Hjalmar Lundbohmsvägen 29

En tuff och svettig invigning av utegymmet i Gruvstadsparken närmar sig. Dessutom kommer barnens hinderbana – en utmaning för både stora och små, att anläggas i anslutning till utegymmet.– Det är jätteroligt att vi från LKAB:s sida kan genomföra något som väldigt många efterfrågat, säger Mari Kuokkanen, projektledare på LKAB med ansvar för avveckling-och utvecklingsarbetet inom gruvstadsparksområdet.

Ett utegym har länge stått högt upp på önskelistan bland många kirunabor och när LKAB:s projektteam gick igenom förslagen var det tydligt att resurserna skulle gå till ett utegym.
– Det kändes väldigt självklart. Grunden för hela utformningen av Gruvstadsparken handlar om att skapa attraktivitet, trivsel och om att skapa förutsättningar för människor att fortsättningsvis nyttja avvecklingsområden. Ett utegym är ett lysande exempel på hur vi kan bidra till levande avvecklingsområden, säger Mari Kuokkanen.

Satsningen är dels en hållbar lösning i ett avvecklingsområde eftersom anläggningen är flyttbar, utegymmet och hinderbanan kommer alltså följa med flytten och omvandlingsprocessen. Dessutom är utegymmet en kostnadseffektiv lösning som tar fasta på vad medborgarna önskat i en stad under omvandling.
– Ingen ska behöva bo granne med ett gruvindustriområde och av den anledningen anlägger vi parker i rivningsområden, så kallade Gruvstadsparker. Parkerna ska fungera som en mjuk övergång mellan gruva och stad, säger Mari Kuokkanen.

Lördagen den 25 augusti är det dags att höja pulsen och ta tempen på utegymmet i Gruvstadsparken. Varmt välkommen till invigningen mellan klockan 12:00 – 14:00.
LKAB finns på plats för att bland annat prata om utvecklingen av Gruvstadsparken. Vi bjuder på fika och instruktörledd visning av utrustningen.