En pelikan har landat i Kiruna

Oktober 31, 2019
Jag har haft ett jättebra samarbete med hyresvärden, säger Johanna Stålnacke, butiksägare och hyresgäst till LKAB Fastigheter.

Den nyöppnade butiken Pelikan erbjuder allt från kläder och haklappar till vattenflaskor.– Det här utbudet har efterfrågats så det känns jättebra, säger ägaren Johanna Stålnacke.

Johanna Stålnacke driver sedan tidigare Jeansbolaget i Kiruna. Det var också platsen där tanken på ytterligare en butik föddes.
– Kunderna till Jeansbolaget frågade ofta efter mindre storlekar. Jag har känt att behovet finns och bestämde mig därför för att öppna något helt nytt, säger Johanna.

Pelikan öppnade 26 september och är en mindre butik på 45 kvadratmeter i Gallerian Kiruna. I sortimentet finns funktionella ytterkläder samt kläder för baby, barn och ungdomar i åldrarna 0–16 år.
– Det är ett premiumsortiment med bättre kvalité. Varumärken som finns är bland andra Hestra, Reima, Lindberg, Isbjörn of Sweden, Houdini och Peak Performance. Här finns också produkter som haklappar, tallrikar och vattenflaskor.

Positiv respons

I skrivande stund har butiken inte varit öppen så länge men Johanna är redan nöjd med responsen från kunderna.
– Det har varit ett bra flöde i butiken trots att vi nyss har öppnat. Det märks att det här utbudet har varit något som saknats. Det känns jätteroligt, även om det såklart är läskigt att öppna en helt ny butik också. Men jag tror på det här och tänker positivt.

Pelikan berörs av samhällsomvandlingen och beräknas flytta till nya centrum i september 2022.
– Jag tycker att jag har haft ett jättebra samarbete med hyresvärden. De har hittat bra lösningar, både med den nuvarande etableringen och en framtida fortsättning.