En smakrik återkomst: Annis grill öppnar dörrarna i Kirunas centrum 

December 15, 2023

Efter en omlokalisering till Kirunas blomstrande centrum är Annis tillbaka för sina kunder. LKAB har uppfört den ersättningsfastighet som Annis nu har öppnat upp sin verksamhet i.

Annis etablering i centrumkärnan bidrar till att stärka utbudet av restauranger. Från LKAB:s sida är vi väldigt glada över samarbetet med verksamheten och vi tycker att resultatet blev jättefint. “Vi hoppas verksamheten kommer trivas och att de kommer uppleva att centrumkärnan är en fortsatt bra plats att vara etablerad på”, säger Yvonne Niva Projektledare Samhällsomvandlingen Kiruna.

Byggnationerna avslutades hösten 2023, och nu är den nya platsen redo att ge gästerna en smakfull upplevelse och ett nytt kapitel i Annis historia. Verksamheten mottog nycklarna till den färdiga restaurangen sensommaren 2023 och ser fram emot att välkomna både nya och återvändande kunder. Detta säger Anna Nygren om flytten och den nya lokalen: ”Det är så otroligt spännande med nytt och vi är jättenöjda med vår nya lokal. Genom att själva satsa extra, strävar vi efter att erbjuda en ännu större meny och en extra speciell upplevelse för våra kunder. Nu ser vi så fram emot att fortsätta utveckla vår verksamhet och fortsätta vår resa i Kirunas centrum.” 

Det är positivt för Kirunas utveckling att fler lokala aktörer väljer att etablera sig i centrumkärnan. “Vi tycker det är jätteroligt att Annis bidrar med något helt nytt till centrum och att de själva har valt att satsa på att verksamheten i samband med flytten

Therese Lindroth Sektionschef Samhällsomvandlingen Kiruna