Extraspelning under invigningen av Kirunas nya centrum

Augusti 25, 2022
Bild på bandet Stiftelsen
Stiftelsen gör två spelningar under invigningen av Kirunas nya centrum.

Den 1-3 september invigs Kirunas nya centrum med flera olika arrangemang. Det är allt från barnteater till dansband och intresset har varit enormt. Till vissa spelningar och framträdanden behövs biljett, även om det är gratis, och många arrangemang blev snabbt fullbokade. Därför har LKAB ordnat en extraspelning med Stiftelsen.

På grund av det stora intresset har LKAB beslutat att ordna en extraspelning med Stiftelsen under invigningen av nya Kiruna centrum. Spelningen blir på lördagen den 3/9 kl. 23:15 i Aurora, Dálvi. Biljetterna är precis som till de andra konserterna gratis och kommer att släppas via Tickster på lördagen den 27/8 klockan 14.00. För att så många som möjligt ska kunna ta del av detta så går det att boka max 2 biljetter per person. Lokalen rymmer 1 400 personer

Målsättningen för invigningsdagarna har varit att skapa ett arrangemang med något för alla och bland artisterna finns några av Sveriges populäraste. Huvuddelen av arrangemangen anordnas i de nya fina byggnader som finns i centrum. Stadshuset Kristallen, kulturhuset Aurora och inte minst de nya toppmoderna handelskvarteren 7, 8 och 9. Dessutom kommer ett särskilt ’Lavvu-land’, en food court med plats för 200 sittande, byggas upp på Stadshustorget som ett komplement till de restauranger och kaféer som finns på plats vid öppningen. Till de uppträdanden som sker i utrymmen där det är begränsat antal platser behövs biljett av rent praktiska skäl.

 – Stiftelsen var det arrangemang som blev fullbokat först, det tog bara några timmar så var biljetterna slut. När vi såg det stora intresset ställde vi frågan till bandet om de kunde ställa upp att göra ytterligare en spelning samma kväll och glädjande nog kunde vi hitta en lösning för det, säger Mikael Westerlund, stabschef vid LKAB Samhällsomvandling.

LKAB hoppas att alla som har biljetter till olika evenemang värnar om dem trots att de är gratis.

 – Vi vill se fullsatta spelningar och hoppas att alla som har fått en biljett över eller får förhinder ger bort sina biljetter till någon som blivit utan, säger Mikael.

Här finns mer info om vad som händer under invigningsdagarna:
invigningnyakiruna.se

Det sker även flera aktiviteter som inte kräver biljett, till exempel den stora invigningsceremonin på lördag den 3/9  kl. 13.00-14.00 som ses från Stadshustorget.