Fler satsar på nya Kiruna centrum

Mars 31, 2021

Allt fler näringsidkare skriver avtal för lokaler i nya Kiruna centrum. Här presenterar vi tre som ser fram emot flytten.

Salong Helhet i Kiruna AB

Salong Helhet, som startades i augusti 2015, erbjuder professionella behandlingar inom skönhet och hudvård. Ägarna Susanne Wikberg och Sara Lantto arbetade bägge på den salong som tidigare låg i samma lokaler och när en möjlighet öppnade sig tog de den och startade eget.

imaget7dp.png

Foto: Rebecka Lundh

Hur känns det?
– Det känns roligt, förväntansfullt och spännande. Vi ser en stor potential att utveckla verksamheten vidare i den nya lokalen och just nu är det en stor motivation för att hålla glöden uppe under pandemin.

Vad tror ni kommer att bli de största utmaningarna nu och framåt?
– Just nu är det självklart att överleva tills allt återgår mer till det normala men vi hoppas att våra fina kunder finns kvar och att nya hittar till oss i den nya lokalen.

Vad ser ni mest fram emot i den nya lokalen?
– Framförallt att lokalerna är anpassade efter vår verksamhet. Arbetsmiljön kommer att bli bättre. Allt är nytt och fräscht och det kommer bli så fint! Det kommer vara så roligt att visa våra kunder vår nya lokal. Vi ser också fram emot att hamna på en mer levande gata.


Style by Us

Frisör- och skönhetssalongen Style by us AB har funnits i sina nuvarande lokaler i snart 8 år. Ägarna och frisörerna Louise Björklund och Erika Gunillasson-Sevä har dock varit där ännu längre, fast då i ett annat företag, men har nu skrivit avtal för Style by us nya lokaler i nya Kiruna centrum.

imageykoxp.png

 

Hur känns det?
– Det känns så kul och spännande, vi längtar bara tills vi får flytta!

Vad tror ni kommer att bli de största utmaningarna nu och framåt?
– Det är nog det här med Corona, vi hoppas och håller tummar och tår att alla butiker/restauranger/företag ”överlever” så att vi blir så många som möjligt i nya centrum.

Vad ser ni mest fram emot i den nya lokalen?
– Framförallt att allt är anpassat efter vår verksamhet, det finns allt vi behöver och är placerat på rätt ställen. Så är det ju väldigt kul att allt är nytt och fräscht!


Eurosko Kiruna

Företaget Eurosko har funnits i Kiruna i 20 år. För sju år sedan tog Jimmie Karlsson över butiken och nu ser han fram emot att få fortsätta verksamheten i sina nya lokaler.

Hur känns det?
– Det känns spännande att få vara del av denna historiska och omtalade stadsflytt som är vida känd i övriga världen och att som handlare se att Kiruna värnar om sitt, näringen och framförallt handeln som är en avgörande del och samhällsfunktion i stadskärnan.

Vad tror du kommer att bli de största utmaningarna nu och framåt?
– Den största utmaningen är nog att kunna etablera sig på ny adress och kalibrera allt det nya.

Vad ser du mest fram emot i den nya lokalen?
– En nystart, bland annat med tanke på rådande corona-situation.