Fler signerar kontrakt i Kirunas nya centrum

November 13, 2020
Tre personer i skyddskläder på en byggarbetsplats
Delägarna Åsa Tano, Maria Olsson och Roger Aitomäki på plats framför det som ska bli EnerQi:s träningsanläggning i Kirunas nya centrum.

Det byggs för fullt i Kirunas nya centrumkärna. Allt fler företagare signerar också kontrakt på nya lokaler. Träningsaktören EnerQi samt frisörerna By déco och Berit&Lasse ser positivt på flytten till kvarter 7 och 8.

Handelskvarteren i nya centrum kommer att ägas av Kirunabostäder och byggs på uppdrag av LKAB. 

— Det är väldigt roligt att många tror på och vågar satsa i nya centrum. Förutom flera olika typer av butiker kompletteras centrumkärnan nu med en träningsanläggning och flera frisersalonger, vilket ger en bredd i utbudet och gör centrumkärnan än mer attraktiv, säger Therese Lindroth, ansvarig för omlokalisering av näringsidkare i Kiruna på LKAB:s samhällsomvandlingsenhet.

Träningscentret EnerQi i Kiruna AB, som drivs av ägarna till Tåga konsult sedan 2016, har signerat kontrakt på lokaler i kvarter 8 i nya centrumkärnan.

1) En klassisk sportfråga, hur känns det?

— Det känns väldigt spännande och vi ser fram emot att få flytta till nya centrum och nya fräscha lokaler. Det kommer att bli så fint!

2) Vad tror du kommer att bli de största utmaningarna nu och framåt?

— Det är just nu väldigt tufft med corona och det är nog vår största utmaning.

3) Vad ser du mest fram emot i den nya lokalen?

— Att den faktiskt är anpassad för vår verksamhet. Såklart är det också jättekul att få medverka i hur den utformas och hur vi vill att EnerQi ska se ut i nya Kiruna.

 

Anki Hjerpe på By Déco ser fram emot flytten till de nya lokalerna som kommer att ligga i kvarter 7. By déco är en frisörkedja med verksamhet både i Luleå och Umeå och som har funnits i Kiruna sedan våren 2019.

By deco_Mari Lundmark_Anki Hjerpe.jpg

1) Hur känns det?

— Känns jättekul och förväntansfullt och man ser verkligen framemot att få flytta redan nu även om det är en bra bit bort.

2) Vad tror du kommer att bli de största utmaningarna nu och framåt?

— Jag ser egentligen inte så många utmaningar, allt har verkligen skötts professionellt av alla inblandade. Flytten kommer nog att känns lite spännande framförallt för vår fantastiska personal som kommer få en uppgradering i en fräschare lokal. Viktigt med alla anpassningar både vad gäller miljö och arbetsmiljö. Personalen är vår viktigaste tillgång och det är viktigt att de mår bra och trivs på jobbet. Kunderna hoppas vi ska hitta till oss ändå då alla flyttar och jag hoppas det kommer finnas rejält med parkeringsplatser nära vår salong, det brukar vara en viktig bit för kunderna.

3) Vad ser du mest fram emot i den nya lokalen?

— Det är ju främst faciliteterna för vår personal Sanne, Cajsa, Kajsa, Linnea o Cindy som blir nytt och fräscht men även för våra kunder som kommer fortsätta uppleva vår lyxiga salong och känna igen sig när de kommer till oss.  

På bilden: Mari Lundmark, Creative Director och Anki Hjerpe, vd, är båda delägare i By Déco.
Foto: Jennie Nilede

 

Frisörsalongen Berit&Lasse firar i år 60 år som företag, från starten i Tuollavaara 1960 till nuvarande lokaler på Hjalmar Lundbohmsvägen sedan 1978 och framöver i kvarter 7 i nya centrum.

Salong BeritLasse_Niklas.jpg

1) Hur känns det?

— Det känns väldigt bra, och roligt att få fortsätta min verksamhet i helt nya lokaler.

2) Vad tror du kommer att bli de största utmaningarna nu och framåt?

— Förutom att vi får ett vaccin mot covid-19 som fungerar, så hoppas jag för Kirunas del att hela stadsflytten går smidigt plus att nya stadskärnan blir ett mysigt och levande centrum.

3) Vad ser du mest fram emot i den nya lokalen?

— Det blir kul att få inreda nya salongen modernt men samtidigt behålla den gamla charmen jag har i min nuvarande lokal. Vi har funnits i nuvarande lokaler i över 40 år så det behövs lite förändring ibland.

Bild: Niklas Larsson på Salong Berit&Lasse är förväntansfull inför flytten.