Första flerfamiljshusen på gång på Repisvaara

Februari 28, 2018
Hus i solljus
De två första av totalt fyra flerfailjshus står nu uppställda på Repisvaara norra.

Det händer mycket på Repisvaara. De två första av LKAB:s planerade flerfamiljshus står nu uppställda sedan ett par veckor tillbaka. Det handlar om totalt 88 lägenheter som ska byggas i en första etapp.

– De två första av fyra hus är resta och nu har arbetet med att montera det tredje precis dragit igång. Sedan återstår så klart en massa invändigt arbete också, berättar Veronica Wikström som är projektledare på samhällsomvandlingen i Malmberget.

Sketch med hus och människor.

Den första etappen omfattar fyra hus bestående av ettor, tvåor, treor och fyror – sammanlagt 88 stycken – med vacker utsikt över Gällivare centrum och Dundret.

– Vi drog igång just det här projektet i höstas och montage av husen startade i början av februari.

Slutbesiktningar kommer att ske i etapper från och med vintern 2018/2019 och allt ska vara klart under hösten 2019. Man räknar med att de första inflyttningarna kommer att kunna ske under första halvåret 2019.

– Det här är ett av flera projekt som vi har på gång på Repisvaara norra. Dessutom kvarstår en del arbeten med mark och infrastruktur som vi återupptar till sommaren, avslutar Veronica Wikström.