Första Lägenheter i Brf Glasbjörken Tecknat!

November 28, 2023

Efter det symboliska första spadtaget i september går Brf Glasbjörken i Kiruna in i nästa spännande fas. De första bokningsavtalen har nu undertecknats, och entusiasmen är hög.

Bilden visar en rendering över hur bostadsrättsföreningen Glasbjörken kommer att se ut.
Bild: Riksbyggen

Riksbyggen och LKAB samarbetar och bygger bostadsrättsföreningen Glasbjörken. Den första november påbörjades försäljningen av LKAB:s 33 lägenheter.

Brf Glasbjörken, som ligger i hjärtat av Kirunas centrum, erbjuder närhet till både service som shopping, restauranger och bibliotek samtidigt som det är enkelt att ta sig ut i naturen och till de centrumnära strövområdena. Med lägenheter fördelade över två byggnader om 5-6 våningar med hiss, erbjuder Brf Glasbjörken bostadsrätter i storlekarna 1-4 rum och kök. Det blir ljusa och moderna lägenheter med inglasade balkonger som förlänger utomhussäsongen.

För första gången i samhällsomvandlingens historia kan LKAB erbjuda sakägare, som har fått sin bostadsrätt inlöst mellan juni 2022 till maj 2023, förtur till att köpa en ny bostadsrätt till samma kvadratmeterpris som erhållits för den inlösta bostadsrätten inom gruvans påverkansområdet.

Samarbetet med Riksbyggen ger också möjlighet till en mer hållbar boendelösning för många som vill bo centralt. Som en av de första köparna sa under spadtaget, så får de ett attraktivt boende med närhet till stadens alla utbud, vilket minskar beroendet av bil eller buss.

Med glädje kan vi konstatera att 11 stycken lägenheter redan är bokade och att fler avtal är på gång!