Hon ska möta Kirunas näringsidkare

September 16, 2016

Från och med den 1 september har Therese Lindroth börjat som projektledare på samhällsomvandlingen. ​Therese ska vara kontakt gentemot alla näringsidkare, organisationer och myndigheter som måste flytta i Kiruna. Hennes första uppdrag är att träffa alla och inleda en dialog.

Vem är Therese?
– Jag är född och uppvuxen i Kiruna och hemvändare för andra gången. Flyttade för att studera till civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet för att sedan återvända hem till Kiruna och börja jobba på LKAB. Det här var 2012 och jag arbetade då som controller. Därefter gick flyttlasset igen och jag styrde skutan mot Luleå där jag arbetat ett år på LKAB:s marknadsavdelning. Nu är jag tillbaka i Kiruna som projektledare på LKAB:s samhällsomvandling. Ett jobb som känns väldigt spännande och föll rätt i tiden för mig.

Vad innebär ditt nya jobb på samhällsomvandlingen?
– Jag ska vara kontakt gentemot alla näringsidkare, organisationer och myndigheter som måste flytta i Kiruna. Det vill säga planera, ha en dialog och se till att alla som omfattas av flytten blir kompenserade och omlokaliserade till nya lokaler.

Vad blir din första arbetsuppgift att ta tag i?
– Inleda en dialog med alla berörda och lyssna på vilka önskemål som finns.

Vilka utmaningar ser du?
– Jag tror att de största utmaningarna är kommunikation och samverkan. Att alla följer samma plan i samband med flytten, utan att åsidosätta sina behov och önskemål.

Vad ser du mest fram mot i det här jobbet?
– Jag ser fram mot att träffa många nya ansikten och att få sätta mig in i de olika verksamheternas behov, utmaningar och möjligheter. Jag tror det kommer bli många intressanta diskussioner. Samhällsomvandlingen är en ”once-in-a-lifetime” grej. Häftigt att få vara med om och framförallt få jobba med.