Husen på Genvägen tar form

November 2, 2017
Husen på Genvägen blir klara för inflyttning sommaren 2018.

Nu har det nya bostadsområdet på Genvägen börjat ta form. Två av fem bostadshus är monterade, och arbetet med grundläggningen av de övriga husen är i full gång.

Det var i våras som markarbetena för att anlägga de fem bostadshusen på Genvägen påbörjades. Det arbetet har pågått hela sommaren, och fortskrider nu under hösten, med bland annat schaktning och terrassering.

– Det är mycket ledningar som ska ner i backen för vatten, avlopp, kraft och fiber. Markjobb är en ganska stor bit, säger Tomas Lindgren, projektchef.
Arbetet flyter på bra, berättar han, även om det inträffat några mindre överraskningar.

– Vi har stött på gamla grunder som har funnits från gammal bebyggelse, som vi inte vetat om. Det är klart att det stör litegrann, men det är sådant vi kunnat hantera i projektet, säger Tomas.

På platsen jobbar mestadels snickare nu, men också markarbetare, rörmontörer och elektriker. I de två hus som är monterade har de invändiga arbetena påbörjats.

– Man bygger mellanväggar, det ska in dörrar och inredningar och alla ytskikt som inräknar golv, tapeter och målning ska också göras.

Husen kommer att komplettera de tre bostadshus som redan finns på platsen, och ska rymma fyrtio lägenheter, fördelade som ettor, tvåor och treor.

– Tvåorna kommer att ha öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, medan treorna har mer traditionellt kök och vardagsrum, med vägg emellan, säger Tomas.

På gården kommer ett gårdshus med soprum och gemensam tvättstuga att uppföras, och för de kommande hyresgäster som vill, finns det möjligheter att sätta in egna tvättmaskiner i lägenheterna. Runt husen anläggs gräsmatta, med gångvägar till och från alla entréer och parkeringsplatser.

– I övrigt blir det lite planteringar och buskar. Vi kommer även att sätta upp en mindre lekplats och en grillplats.

Sommaren 2018 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

– Vi kommer att försöka påbörja inflyttning under juni.

Håller tidsplanen?
– Den håller, vad vi vet idag, säger Tomas.