Inflyttning i nya centrum – en milstolpe

Juli 10, 2022
Lägenheter i nya centrum
Bostäderna i kvarter 4 ligger så centralt man kan komma.

– Gamla hus har sin charm, men nytt är alltid nytt. Så summerar fastighetsägaren Dennis Åström flytten från Konduktörsgatan till kvarter 4 i nya centrum.

Dennis Åström äger ett antal fastigheter varav ett par av dem påverkas av samhällsomvandlingen. De har LKAB nu ersatt, och i slutet at februari var det inflyttningsdags.

– Det är så roligt, alla jag pratat med är supernöjda och trivs jättebra. Samtliga hyresgäster valde att flytta med till nya centrum, säger Dennis Åström.

De tidigare fastigheterna byggdes på 1920-talet. Flytten till de nyproducerade lägenheterna i kvarter 4 blev en stor uppgradering.

– Lägenheterna är jättefina. De kräver inte lika mycket underhåll som gamla hus, och dessutom blir driftkostnaderna lägre.

Svåra beslut

När Dennis fick veta att delar ur hans fastighetsbestånd skulle påverkas i framtiden, bestämde han sig tidigt för att han ville ha nya lägenheter. Men placeringen var inte självklar.

– Från början var jag helt inne på att ta en ersättningsfastighet vid Luossavaara. Utsikten där är fantastisk.

Det centrala läget i nya centrum lockade, och han berättar att det var närheten till allt som fick honom att ändra sig.

– Det är spännande att se allt växa fram. Det händer mycket nu, och det blir bättre och bättre för varje dag. Att jag ändrade mitt beslut ångrar jag verkligen inte, säger Dennis Åström.