Information i en trestegsraket

December 5, 2017
Datorskärmar
Inom samhällsomvandlingen kommuniceras allt från de stora penseldragen till att besvara frågor som ställs på individnivå.

Den stora utmaningen för samhällsomvandlarna sammanfattas kommunikation. Nu testas en ny digital lösning för alla som står inför att sälja sin fastighet till LKAB.– Vi vill erbjuda snabb och lättillgänglig information direkt till den det berör, säger Erika Lindblad, kommunikationsstrateg på LKAB.

I arbetet att förbättra kommunikationen med intresserade och berörda har informationen delats in i en trestegsraket. Besöker du samhällsomvandlingens hemsida möts du först av bakgrundsinformation och en mer övergripande beskrivning av samhällsomvandlingarna.

Klickar du dig vidare kan du få svar på mer detaljerade och lokalt anpassade frågor som hur det går till när LKAB köper din bostad eller när det är dags att flytta.
– Det tredje steget är en inloggad miljö som vi kallar Mina sidor. Tjänsten är tillgänglig för dem som ska sälja sin fastighet. När du loggar in får du ta del av din värdering, hyreskontrakt och händelselogg i din affär. På så vis hoppas vi underlätta för alla att genomföra affären med LKAB, säger Erika Lindblad.

Samhällsomvandlingarna i Kiruna och Malmberget påverkar cirka 10 000 personer. Mina sidor-systemet testas just nu av fastighetsägare och bostadsrättsägare som är mitt i en säljprocess och väntas kunna lanseras i början av nästa år.