Kedjehusen på Bryggeribacken börjar ta form

Mars 29, 2021
Foto: Daniel Olausson/Follow the Light

GÄLLIVARE. Redan förra året flyttade de första familjerna in i de mindre villor som byggts av LKAB på Bryggeribacken. Nu har även kedjehusen och parhusen kommit på plats och invändiga arbeten har påbörjats.

Just nu råder full aktivitet på Bryggeribacken. Alla de totalt 19 bostäderna samt en bastu är nu på plats. Invändiga arbeten i form av bland annat ytskikt, kök och hygienutrymmen i kedjehusen, parhusen och bastun har påbörjats och inom kort kommer även enfamiljshusen börja få sin invändiga karaktär.
Så fort barmarkssäsongen tar vid och temperaturerna mildras kommer utvändiga arbeten i form av målning, planteringar och plattsättning också att inledas.

Bostäderna, som fördelas på 11 kedjehus och 2 parhus om 88 kvm vardera, fördelat på två plan, samt 6 enplansvillor om 114 kvm, har byggts med energieffektivitet i åtanke. Det innebär bland annat att de värms upp med luftvärmepumpar.

Husen kommer att vara hyresrätter och byggs som ersättning till LKAB Fastigheter för hyresrätter i Malmberget som avvecklas för att frigöra mark för fortsatt gruvbrytning. De beräknas vara helt klara för inflyttning kring årsskiftet 2021/2022.