Kiruna kommun besöker sin nya arbetsplats

Januari 19, 2017
Sex kvinnor på ett tak
Magdalena Wäppling, Eva Spolander, Annika Johansson, Karin Pålsson, Ann-Sofie Haapalathi och Lisbeth Pekkari från Stadsbyggnadsförvaltningen beskådade utsikten från taket på Kristallen.

Över 200 personer som har sin arbetsplats i Kirunas nuvarande stadshus ska under de kommande veckorna besöka nya stadshusbygget, Kristallen. Besöken inleddes i veckan och först ut var Personalkontoret och Stadsbyggnadsförvaltningen.

Byggnationen av det nya stadshuset Kristallen pågår med LKAB som byggherre. Det är LKAB, Peab och Kiruna kommun som tillsammans arrangerar studiebesök för alla som ska få Kristallen som sin nya arbetsplats. Syftet är att skapa kännedom om de nya arbetsplatserna och en positiv känsla inför flytten.

Stadshuset

– Det har känts vemodigt att lämna nuvarande stadshus, för vi vet vad vi har och inte vad vi får. Men nu när jag fått besöka Kristallen så ser jag fram emot att byta till en modern arbetsplats med betydligt bättre arbetsmiljö, säger Eva Spolander, besökare från Stadsbyggnadsförvaltningen.

Besöken inleds med en säkerhetsgenomgång och därefter tittar alla gemensamt på en film om hur stadshuset kommer se ut invändigt när det är klart. Därefter ges en guidad tur på deras framtida arbetsplats. Ingen tur är den andra lik med tanke på att det är ett bygge som hela tiden går framåt.

– Peab är väldigt stolta över att få bygga Kirunas nya stadshus. Att få visa upp huset och se alla positiva reaktioner är otroligt värdefullt, både för oss och för dem, säger Helena Sjöholm, kommunikatör på Peab som guidar besökarna.

Besökarna får bland annat gå in i sina framtida kontor som ligger på våningsplanen två, tre och fyra. Kontoren är nio kvadratmeter stora med ett gediget ljusinsläpp. Totalt byggs 180 kontor i nya stadshuset och alla får ett eget kontor.

Goodiebag

– Nu känns det verkligt och jag fick en mer positiv känsla än vad jag haft innan. Jag hade tidigare inte insett hur mycket natur och utsikt som den här platsen faktiskt bjuder på, säger Annika Johansson, besökare från Stadsbyggnadsförvaltningen.

Besöken pågår till mitten av februari och alla får med sig en välfylld goodiebag från LKAB, Peab och Kiruna kommun.