LKAB köper hotellfastighet i Kiruna

Mars 28, 2018

Pandox som äger fastigheten där Scandic bedriver sin hotellverksamhet har sålt fastigheten till LKAB. Förvärvet uppgår till 286 miljoner kronor. Hotellverksamheten fortsätter som vanligt med ny fastighetsägare från och med december i år.

​– Vi har haft en dialog under flera år och nu är vi i mål med affären. Det är alltid givande att hitta överenskommelser där båda parter är eniga, säger Linus Niva, som ansvarar för att köpa fastigheter på LKAB.

Hotellet är det största i Kiruna med bland annat 171 hotellrum, två restauranger och en nattklubb. Fastighetsägarna har valt att tacka ja till ekonomisk ersättning i form av pengar.

– Vi är glada över att vi i konstruktiv anda tillsammans LKAB hittat en lösning för hotellfastighetens ägande givet den stadsomvandling som nu sker i Kiruna, säger Erik Hvesser, SVP Property Management, Pandox.

Hotellet ligger i området som påverkas av LKAB:s gruvbrytning och är förvärvad enligt tidplan. Det finns ännu ingen bestämd tidpunkt för när hotellet måste avvecklas.

I framtiden ska området omvandlas till en så kallad Gruvstadspark där grönytor, parkbänkar, belysning och promenadstråk bevaras. Parkerna ska fungera som ett grönområde mellan gruvans industristängsel och samhället.

Läs Pandox pressmeddelande här