LKAB och Serneke har tecknat avtal för nya bostäder i Gällivare

Mars 6, 2020
Illustrativ karta över Bryggeribacken
Illustration baserad på karta från detaljplanen

LKAB har tecknat entreprenadkontrakt med Serneke Sverige AB för uppförandet av nya bostäder på det attraktiva området Bryggeribacken i Gällivare. Det handlar om nybyggnation av 25 kedje- och parhus samt 52 lägenheter fördelat på åtta tvåplanshus med tillhörande komplementbyggnader.

– När Bryggeribacken är helt uppbyggt kommer det vara ett område med en varierad bebyggelse med en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus. Området kommer omges av en trevlig atmosfär och husen blir både moderna och naturliga i sin miljö, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Bostäderna som uppförs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som inom de närmsta åren behöver flytta från området Kilen i Malmberget.

Bygglovshandlingarna är under arbete och anläggandet beräknas starta under 2020. Bostäderna beräknas färdigställas etappvis från 2021 fram till 2022. Serneke samarbetar med husleverantörerna Vittjärvshus och Derome AB.

– Det här är startskottet för Sernekes etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet är tillsammans med LKAB som jag arbetat med tidigare. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.