Morot Friskvård byter adress

Maj 27, 2020
Sedan den 14 april håller Lotta Eriksson och hennes verksamhet Morot friskvård till på Skyttegatan 18 i Kiruna.

Morot Friskvård fortsätter att verka för ett liv i balans – men på ny adress. I april slog portarna till de nya och rymliga lokalerna upp. – Nu har jag landat och jag trivs här. För det är ju så, när en dörr stängs så öppnas en annan, säger Lotta Eriksson, som driver Morot Friskvård.

När samhällsomvandlingen påverkar allt större delar av den nuvarande stadskärnan står många hyresgäster, fastighetsägare och verksamheter inför en flytt. För Morot Friskvård började dialogen med LKAB lite tidigare än väntat.
– Jag hade redan börjat fundera på framtiden och flytten av mitt företag när jag var ute och promenerade med hundarna och gick förbi den här lokalen, säger Lotta Eriksson.

Lotta Eriksson var tidigt klar över att inte flytta företaget till den nya stadskärnan. Företagsvisionen och framtidsinriktningen är tydlig. Det handlar inte om att expandera och öka omsättningen utan snarare om att fortsätta på den inslagna vägen.
– Jag har ett stort driv och det är både mitt ankare och lok. 2004 drabbades jag av en utmattningsdepression med en lång sjukskrivning som följd. Efter det omvärderade jag mycket i livet och valde att blicka inåt – för hälsa måste komma inifrån och ut.
Det är just den tidigare erfarenheten som egen företagare som lagt grunden för Morot Friskvård. Utmattningsdepressionen tvingade Lotta Eriksson att stanna upp och trycka på bromsen. Det blev allt viktigare att hitta en balans i livet.
– Jag märker att många söker sig till mig för återhämtning, för att må bra i själen. Jag erbjuder bland annat massage, yogaklasser och hudvård.

I den nya lokalen har höstfärgerna flyttat in. Rött, gult och orange återfinns i både entré, yogalokal och behandlingsrum. Moroten, som en referens till bland annat hälsa och välmående, tar också en stor plats.
– Jag har valt att göra några små lyft i lokalen. Det handlar om små pengar som gjort stor skillnad, säger Lotta Eriksson.
Till exempel har köksluckorna folierats i rött och ljudisoleringsplattorna i taket har klätts med tyg.
– Jag är jättenöjd med dialogen jag har haft med LKAB och den hjälp jag har fått med att flytta min verksamhet. En flytt är alltid en flytt men jag känner mig nöjd med min nya lösning.

Trots att det var med en viss sorg i hjärtat Lotta Eriksson lämnade lokalen på Hjalmar Lundbohmsvägen har allting lagt sig till rätta. Allt från behandlingsbänkar till kaffekoppar har flyttat in på sin nya plats men det har varit en process, från en inledande dialog till en faktisk flytt.
– Det ta lång tid att flytta en verksamhet och det är mycket man behöver tänka på, stort som smått. Mitt råd till andra som ska flytta är att inte vara så fäst vid det gamla. Det finns alltid fördelar med det nya, säger Lotta Eriksson.
Sedan den 14 april håller Morot friskvård till på Skyttegatan 18. Och precis som förut får själen ta stor plats i lokalen.

Lotta_4.jpg