Ny restaurangkedja och livsmedelsbutik öppnar i Kiruna

April 17, 2018
Storsatsar gör franchisetagarna Ulf Näslund och Carola Enmark.

En tapasrätt kan stå på menyn när restaurangkedjan slår upp portarna till hösten, och snart går det handla livsmedel i centrum på nytt. Storsatsar gör franchisetagarna Ulf Näslund och Carola Enmark.– Vi satsar på att öppna så snart som möjligt till hösten, och sedan följer vi med till Kirunas nya centrum, säger Ulf.

Det handlar om restaurangkedjan Pinchos och livsmedelsbutiken Tempo. Det har varit en dialog mellan LKAB, Kirunabostäder AB (KBAB) och de nya ägarna sedan november och nu står det klart att de öppnar verksamheterna i Ica Toppens gamla lokaler i Kupolengallerian i centrala Kiruna.

– Det känns riktigt bra! säger franchisetagaren Carola Enmark som nyligen skrivit under hyresavtalet med LKAB Fastigheter och KBAB som förvaltar lokalerna.

– Det är den perfekta hyresgästen, en livsmedelsbutik har stått högt upp på Kirunabornas önskelista. Att vi lyckats fylla tomrummet med både livsmedelsbutik och en spännande restaurang är glädjande, säger Therese Lindroth på LKAB, med ansvar för dialogen med näringsidkare i samhällsomvandlingen.

– Vi har fått till en bra dialog och en livsmedelsbutik i centrum skapar ett mervärde för Kirunaborna, säger Thomas Stålnacke på KBAB. Extra roligt att vi kan planera in en lokalisering för verksamheterna även i nya centrum.

Carola och Ulf har vid några tillfällen besökt lokalen som totalt är på cirka 800 kvadratmeter. Här startar ombyggnationer under våren och sommaren för att dela upp lokalen i två separata lokaler och därefter anpassa dem. Det blir plats för cirka 140 – 170 restauranggäster. När det kommer till livsmedelsbutiken finns det ungefär 150 Tempobutiker spridda runt om i Sverige, Kiruna blir deras nordligaste butik.

– Det blåser positiva vindar över Kiruna nu, nästan alla våra lokaler är uthyrda, säger Carina Niemi på LKAB Fastigheter.

Lokalerna i Kupolengallerian ägs av LKAB och förvaltas av LKAB Fastigheter och samarbetspartnern KBAB.