Riksbyggen utökar med fler Brf i Malmfälten

Februari 18, 2019
Skissbild över hur Brf Midnattssolen på Repisvaara Norra i Gällivare kommer att se ut. Illustration: Wec360

Först ut var Riksbyggen med Brf Fjällvyn på Luossavaara i Kiruna följt av byggnationen av Brf Midnattssolen på Repisvaara Norra i Gällivare. Nu har Riksbyggen presenterat sin tredje etapp av bostäder: Brf Fjällblicken som placeras på Luossavaaraområdet.

I Malmfälten, med fokus på Kiruna och Gällivare, har Riksbyggen skrivit avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter under en tioårsperiod till följd av samhällsomvandlingarna. LKAB säljer mark till Riksbyggen som i sin tur utvecklar attraktiva och hållbara bostäder i Kiruna och Gällivare.

Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Det är roligt att vi snart kan inleda försäljningsarbetet med nästa etapp på Luossavaaraområdet precis enligt intentionerna i vårt långsiktiga samverkansavtal med LKAB, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

LKAB har sålt mark på Repisvaara Norra i Gällivare och på Luossavaaraområdet i Kiruna till Riksbyggen, som på dessa områden kommer att bygga bostäder.

Mikael Westerlund, Stabschef vid LKAB samhällsomvandling.

– För att klara samhällsomvandlingarna i Malmfälten är bostadsförsörjningen en mycket viktig fråga och LKAB behöver samarbetspartners som vill vara med och bygga nya bostäder. En del är att tillse att nya bostadsrätter byggs som ersättning för de som behöver avvecklas och vi är mycket nöjda med att samarbete med Riksbyggen går så bra. Vi är måna om att det tredje projektet nu ska kunna initieras genom vår nästa försäljning av mark till Riksbyggen, säger Mikael Westerlund, Stabschef vid LKAB samhällsomvandling.

Skissbild av kök i Brf Fjällblicken. Illustration: Zynka

Riksbyggens nya Brf i Malmfälten:

• Brf Fjällvyn 47 bostadsrätter, Kiruna. Planerad inflyttning 2019

• Brf Midnattssolen 40 bostadsrätter, Gällivare. Planerad inflyttning 2020

• Brf Fjällblicken 47 bostadsrätter, Kiruna. Planerad inflyttning 2021