Samhällsomvandlingarna ökar sin digitala närvaro

Juni 3, 2016
Erika Lindblad
Ny hemsida ska förbättra kommunikationen kring samhällsomvandlingen.

I sommar lanserar LKAB en ny webbsida om samhällsomvandlingarna.– Vi skapar en plattform som gör det möjligt att enkelt presentera basfakta, nyheter och så småningom även kommunicera på personlig nivå med de som berörs, säger Erika Lindblad, ansvarig för LKAB:s samhällsomvandlingskommunikation.

Samhällsomvandlingens stora utmaning ligger i att samtidigt som samhällen flyttas möta alla frågor och hantera dem på ett sådant sätt att omgivningen känner sig trygg. God kommunikation är avgörande och LKAB måste ständigt hitta nya sätt att kommunicera både lokalt och internationellt.
– Att bli mer digitala gör det möjligt att erbjuda snabbare och mer lättillgänglig information. Det är definitivt ett steg i rätt riktning.

Öppenhet, tillgänglighet och en ständigt pågående dialog är helt avgörande för hur väl LKAB, kommunerna och övriga intressenter lyckas med samhällsomvandlingarna.
– Vi tror att tydlighet och transparens är nyckeln till att skapa trygghet genom hela processen, säger Erika Lindblad.

Sidan, som till en början är en första version, kommer att innehålla grundläggande information om samhällsomvandlingarna. Från hur allt började, till när det är dags att flytta. Med tiden ska sidan utvecklas och förbättras.

– En webbsida blir aldrig helt färdig och vi vill få respons på hur struktur och innehåll fungerar för att vi ska kunna göra den bättre, säger Erika Lindblad.