Välkommen in i nyproducerat på Luossavaara

September 24, 2020
Kök och vardagsrum. Foto av Fredric Alm
Den gemensamma nämnaren för de nya lägenheterna är att de är ljusa och de flesta har en fantastisk utsikt. Foto: Fredric Alm

Som ett steg i samhällsomvandlingens spår presenterar nu LKAB Fastigheter 63 nyproducerade lägenheter på Luossavaara i Kiruna. Lägenheterna är vackert belägna med utsikt över fjällvärlden, nära till både slalombacken och omkringliggande motionsspår. – För den nyfikne gläntar vi nu på dörren och kikar in, säger Nina Lundgren, marknadschef på LKAB Fastigheter.

På LKAB:s utvecklingsområde på Luossavaara presenterar nu LKAB Fastigheter 63 nya lägenheter fördelade på fem hus. Sjuvåningshuset på Luossavaara 2 C rymmer 19 lägenheter och Luossavaara 3 består av fyra hus som sitter ihop två och två, med totalt 44 lägenheter.
– Intresset är stort, vilket är jätteroligt. Husen har nyligen färdigställts och vi har precis startat upp arbetet med visningar. Vi kan erbjuda tvåor, treor och fyror i samtliga hus. Kvadratmässigt sträcker de sig från drygt 50 till 89 kvadratmeter. Hyrorna är ännu inte fastställda, säger Nina Lundgren.

– Lägenheterna på Luossavaara 3 är mer yteffektiva, medan de på Luossavaara 2 C har en mer öppen planlösning. Det finns en carport till varje lägenhet som hyresgästerna kan hyra. Förrådsmöjligheter finns till alla lägenheter, säger Nina Lundgren.

I första hand erbjuder LKAB Fastigheter lägenheterna till deras hyresgäster som bor i områden som ska avvecklas under de närmsta åren. De får även trappning på hyran, vilket innebär att hyran successivt trappas upp under en sjuårsperiod.
– Om exempelvis en hyresgäst flyttar in i en lägenhet som har motsvarande storlek som den gamla lägenheten, bibehålls hyresnivån under det första året. Under de följande sju åren kommer hyran därefter att stegvis trappas upp och först efter det nionde året betalar hyresgästen full hyra, säger Nina Lundgren.

Hyresgästerna kommer även att erbjudas möjlighet till både flytthjälp och flyttersättning. I oktober väntas de första flyttlassen.

– Jag vill uppmana de som är intresserade av lägenheterna att hålla koll på vår hemsida www.lkabfastigheter.se. De lägenheter som inte blir bokade av hyresgäster från avvecklingsområden, kommer att läggas ut på hemsidan, säger Nina Lundgren.

 

FAKTA:

Luossavaara 2C (fasad i grå/blå rutor)

2 rok: 6 st lägenheter på drygt 50 kvm                                     

3 rok: 7 st lägenheter på ca 79 kvm                                           

4 rok: 6 st lägenheter på ca 89 kvm.

Hall: linoleum

Bad: våtrumsmatta

Kök: linoleum, 2:or ekparkett

V-rum: ekparkett

Sovrum: ekparkett

I de större lägenheterna är det förberett för tvättmaskin och torktumlare. I de små lägenheterna är det förberett för kombimaskiner. Diskmaskin finns i alla lägenheter. På entréplan finns gemensam tvättstuga, bastu och relax.

Besök Luossavaara Etapp 2C för att navigera i lägenheterna. 

Luossavaara 3 (fasad i trä)

2 rok: 12 st lägenheter på 53 kvm                                              

3 rok: 20 st lägenheter på 69 och 71 kvm     

4 rok: 12 st lägenheter på 83 kvm.

Hall: linoleum

Bad: våtrumsmatta

Kök: linoleum, 2:or vinylgolv

V-rum: ekparkett, 2:or vinylgolv

Sovrum: linoleum

Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin finns i alla lägenheter. Gemensam bastu och relax finns mellan husen.