Malmberget/Gällivare

Bygga

Forsgatan hyreshus

Fyra nya hyreshus på Forsgatan Vid Vassaraälvens strand i Gällivare har 62 lägenheter i fyra nya hyreshus byggts. Bostäderna byggdes ...

StatusAvslutat

Tidsplan 2017 - 2019

ProjekttypBostad

Fyra nya hyreshus på Forsgatan

Vid Vassaraälvens strand i Gällivare har 62 lägenheter i fyra nya hyreshus byggts.

Bostäderna byggdes av Nåiden Bygg på uppdrag av LKAB som ersättningsbostäder för LKAB Fastigheters bostadsbestånd som försvinner i Malmberget.

Husfasaderna är byggda i tegel med inslag av trä och fiberskivor. De fyra punkthusen innehar totalt 62 lägenheter i varierande storlek, allt från ett till fyra rum och kök. Designen är speciell med modern planlösning. Tanken är att inte ha hörn i 90 grader för att hyresgästerna ska få fönster i olika väderstreck, vilket ska ge en mer exklusiv känsla. I ett av husen finns också en gemensam bastu som kan nyttjas av alla hyresgäster. Utöver husen finns också carports och förråd.

Husen ligger på en sluttning i söderläge mot älven med orörd natur på andra sidan om vattendraget. LKAB bygger även en gång- och cykelväg intill husen längs Vassara älv, som vintertid får funktionen av ett skid- och skoterspår. I närheten finns Gällivare sjukhus, ett nybyggt äldreboende och närhet till bra service.

Två av punkthusen var inflyttningsklara i september 2018 och de två resterande i mars 2019.  

Området kompletterades med asfaltering samt plantering av gräsmattor, buskar och träd.