Kiruna

Bygga

Glaciären

2014 stod 30 lägenheter på bostadsområdet Lombolo i Kiruna är klara. De fem trähusen har sex lägenheter i varje huskropp fördelat på två våningar.

StatusAvslutat

Tidsplan 2012 - 2014

ProjekttypBostad

2012 började LKAB Fastigheter uppförandet av de 30 lägenheterna på Lombolo, och 2014 stod de klara. Husen har nyproduktionsstandard och en utformning som påminner om de övriga husen på Glaciären för att göra området enhetligt. Lägenheterna ligger nära naturen med grönområden, skoterled, jogging- och skidspår runt knuten.

De fem trähusen har sex lägenheter i varje huskropp fördelat på två våningar, totalt 30 familjelägenheter med både fyror och treor. Samtliga lägenheter har egen ingång och balkong. Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Gavellägenheterna har även bastu. Möjlighet att hyra kallgarage med motorvärmare finns.

Glaciären är ett barnvänligt område med närhet till skola, förskola och bussförbindelse. Fyrorna är 95 kvm stora där kök, matplats och vardagsrum går ihop i en öppen planlösning. Det finns två storlekar på treor, 79,6 kvm respektive 80,3 kvm som även de består av öppen planlösning.

Alla lägenheter har blivit tilldelade enligt LKAB Fastigheters policy. Boende på Gruvfogdegatan som påverkats av samhällsomvandlingen fick förtur på Glaciären.