Malmberget/Gällivare

Bygga

Granbacka

2012 började LKAB Fastigheter bebygga de fem husgrunder med byggrätt som ingick i LKAB:s köp av flerfamiljshusen på Granbacka, vid ...

StatusAvslutat

Tidsplan 2012 - 2014

ProjekttypBostad

2012 började LKAB Fastigheter bebygga de fem husgrunder med byggrätt som ingick i LKAB:s köp av flerfamiljshusen på Granbacka, vid en fastighetsaffär som genomfördes året innan.

Byggrätterna innefattade i själva verket fem av de husgrunder till de hus som byggdes kring 1990, men som revs bara ett tiotal år senare. Byggrätterna till husgrunderna fanns dock kvar och under åren 2012-2013 byggde LKAB nya hyreshus vid de gamla husgrunderna.

I husen byggdes lägenheter på tre samt fyra rum och kök. En del av dem med egen bastu. Lägenheterna blev ljusa, rymliga och hyrdes ut snabbt.

Entreprenör för husen var Lindbäcks Bygg AB som byggde färdiga moduler i sin husfabrik och sedan fraktade och monterade dem på plats.

Samtidigt rustades utemiljön med hjälp av landskapsarkitekter. Området ligger nära handelscentrum på Malmheden och Gällivare centrum med skolor, skidspår och idrottsplats i området samt busstrafik.
Husen ingår idag i beståndet hos LKAB Fastigheter AB.