Malmberget/Gällivare

Bygga

Lägenheter och butiksyta Repisvaara

18 lägenheter samt butiksyta byggs på Repisvaara Norra. Byggnationen är en ersättning till LKAB Fastigheter för delar av deras bestånd ...

StatusPågående

Tidsplan 2020 - 2023

ProjekttypBostad

18 lägenheter samt butiksyta byggs på Repisvaara Norra. Byggnationen är en ersättning till LKAB Fastigheter för delar av deras bestånd som påverkas av gruvdriften i Malmberget.

Nu pågår byggnation av 18 lägenheter och en 800 kvadratmeter stor lokal för uthyrning på Repisvaara Norra. Huset ligger i anslutning till Repisvaara och storlekarna på lägenheterna varierar. Det blir högt i tak, stora balkonger och stora fönster där hyresgästerna får utsikt över Dundret.

Huset beräknas vara färdigställt under senhösten med beräknad inflyttning i november 2021. Repisvaara ligger naturskönt med nära anslutning till skidanläggningen Dundret samt Hellnerstadion och med bekvämt gång-och cykelavstånd till Gällivare centrum.

Arbetet är ett led i det pågående arbetet med samhällsomvandlingen i Malmberget och Gällivare för att säkerställa marktillgång till fortsatt gruvbrytning.

Här kan ni se projektet på Instagram

Ursprunglig plats Ny plats