Malmberget/Gällivare

Bygga

Repisvaara Södra

Vid foten av Dundret har fyra punkthus med totalt 66 hyresrätter byggts. Husen erbjuder ett naturnära boende i skogen med ...

StatusAvslutat

Tidsplan 2018 - 2019

ProjekttypBostad

Skissbild över området kring Repisvaara Södra

Vid foten av Dundret har fyra punkthus med totalt 66 hyresrätter byggts. Husen erbjuder ett naturnära boende i skogen med utsikt över fjäll och natur.

De fyra husen med sammanlagt 66 hyresrätter byggs av SA Englund på uppdrag av LKAB som ersättningsbostäder åt TOP Bostäder för en del av deras bostadsbestånd som påverkas av gruvbrytningen i Malmberget.

Fasaden på husen blir borstad betong vid entréplan och i övrigt liggande träpanel och storleken på lägenheterna varierar mellan ett- till tre rum och kök. Utöver husen byggs carports och förråd samt en gemensam bastu.

Husen byggs i utvecklingsområdet Repisvaara som har visionen om ett ”Hållbart fjällnära boende”. Husen kommer att erbjuda ett naturnära boende i skogen med utsikt över fjäll och natur, men också ge hyresgästerna sociala utrymmen och bra service.

Repisvaara har av kommuninvånarna pekats ut som ett bra område för bostäder. Läget på en sydvästsluttning, närheten till Dundret och den fantastiska naturen är stora kvalitéer som ger tillgång till friluftsliv och vintersport nära boendet. Terrängen och orienteringen mot syd och väst påminner också om situationen i Malmberget.

Flygbild över Repisvaara Södra
Byggnationer Repisvaara Södra

Det är lätt att ta sig in till Gällivare då det byggts busshållplatser i anslutning till området. Här hittar du information om busslinjen.

Ursprunglig plats Ny plats