Bryggeribacken och Repisvaara NO 14 klart för inflyttning

April 4, 2022
Nu kan de sista av LKAB Fastigheters egna hyresgäster flytta från avvecklingsområdena i Malmberget, bland annat till Bryggeribacken som syns i bild. Foto: Daniel Olausson

Ytterligare två stora samhällsomvandlingsprojekt står nu färdiga i Gällivare. Totalt rör det sig om 89 bostäder och i och med dessa kan de sista av LKAB Fastigheters egna hyresgäster flytta från avvecklingsområdena i Malmberget.

På Bryggeribacken är det en mix av hyreslägenheter, parhus och villor med tillhörande carport, förråd och kvartersbastu, bland annat. Repisvaara NO 14 är placerat mitt på området Repisvaara nordost. Där är 18 lägenheter, ettor, tvåor och treor, med stora fönster och högt i tak. Och på bottenplan finns lokal för affärsverksamhet. Exakt vad och vilka som flyttar in där är ännu inte helt klart, utan förhandlingar pågår.
– Det känns bra att vi kan addera ännu fler bostäder till vårt bestånd i Gällivare och därmed flytta ut de sista boende från LKAB Fastigheters bestånd i avvecklingsområden. En stor och viktig milstolpe, säger Peter Segerstedt, chef för LKAB:s samhällsomvandlingsavdelning i Gällivare.

Sista finputs och markarbeten sker till sommaren men inflyttningen har redan dragit igång.