Ett hem ska vara personligt

December 7, 2016
Mamma och dotter
Linda och Caroline Ytterstad hemma i soffan på Terrassgatan. Här har de bott sedan 2015 då lägenheterna stod klara.

Hemma hos familjen Ytterstad är det både personligt och sparsamt inrett. Gråa och vita toner möter turkosa nyanser. Väggarna är klädda med bilder och minnen som en påminnelse om vad som är viktigast i livet – familjen.– Ett hem ska inte vara helt sterilt, det ska vara personligt, säger Linda Ytterstad.

Petter och Linda Ytterstad har bytt adress flera gånger allteftersom livet tagit nya vändningar. De har hunnit med att bo i både Norge och Sverige men sedan 2015 har de sin fasta punkt på Terrassgatan.

– Vi trivs väldigt bra här. Det är nytt, fräscht och ett jättebra område. Det är nära till centrum, Carolines dagis och vi har lekparken precis utanför dörren, säger Linda Ytterstad.

Familjen Ytterstad utökades år 2014 när Caroline föddes. Under mammaledigheten, från planerartjänsten på LKAB, passade Linda på att bo i Norge tillsammans med Petter, som har ett skiftgående arbete på oljeplattformar i Norge.

– Det fungerade bra men när det var dags att börja jobba igen ville jag hitta något nytt i Kiruna. Jag fick ett lägenhetserbjudande från LKAB Fastigheter, i de nybyggda husen på Terrassen. Jag bestämde mig för en tre och en halvrumslägenhet, säger Linda.

Caroline Ytterstad

På Terrassgatan har familjen sin fasta punkt men spenderar ändå inte så mycket tid i lägenheten. De har nämligen flera platser som ligger dem varmt om hjärtat.

– Vi är mycket i Norge, i vår stuga i Lødingen, eller i husvagnen i Katterjåkk. Vi försöker också resa så mycket vi kan och då passar det bra med en lägenhet. Vi har funderat på hus men just nu känns det som att det är här vi vill bo, säger Linda.

För Linda och Petter står familjen i centrum och för dem är livskvaliteten utanför jobbet en förutsättning för att kunna prestera på jobbet. För att få livspusslet att gå ihop ser de till att spendera så mycket tid som möjligt med varandra.

– Caroline är med på allt vi gör och det fungerar jättebra. Hon var bara någon månad gammal när vi åkte på vår första resa, säger Linda.

Och i december är det dags igen. Familjen åker till Gran Canaria för att ladda batterierna inför 2017.

– Då är det extra skönt med en lägenhet, att slippa tänka på snöskottning, reparationer och allt som hör till ett hus, säger Linda.