PRO Malmberget flyttar till ny lokal

Oktober 22, 2018
PRO Malmbergets styrelse, med ordförande Märtha Tina i mitten och Ulf Hansson längst till höger, i PRO:s nya lokaler.

PRO Malmbergets nuvarande lokal, som ligger i samma byggnad som Gruvmuseet, avvecklas till förmån för fortsatt gruvbrytning och LKAB ersätter därför PRO med en ny lokal.

Inom kort sker flytten till Torget och före detta Malmens Friskola. Lokalen har byggts om för att anpassas till PRO:s verksamhet. Inflyttning till den nya lokalen sker i slutet av oktober.

– PRO Malmberget är en stor förening med mångsidig och viktig verksamhet för Malmberget. Medlemmarna i föreningen är ryggraden i Malmberget, idag känns det bra och rätt att ge något tillbaka till de som byggde och utvecklade samhället. De har också i allra högsta grad bidragit till det LKAB vi ser idag, säger Ulf Hansson, projektledare på LKAB:s samhällsomvandling i Malmberget.

PRO Malmberget är en stor och aktiv förening med cirka 1 000 medlemmar.

–Vår gamla lokal är stor och fin och vi har trivts bra där, men vi förstår att vi måste flytta och har accepterat det. Dialogen med LKAB har fungerat bra och de nya lokalerna ser väldigt fina ut med stort kök. Det blir roligt att flytta in i PRO Malmbergets nya residens, säger Märtha Tina, ordförande PRO Malmberget.