Repisvaara Norra står snart klart

September 25, 2019
Området Repisvaara Norra.

Repisvaara Norra är det hittills största sammanhängande bostadsområdet som byggs av LKAB i Gällivare. Tre av byggprojekten på området invigdes i slutet av augusti och innan årsskiftet beräknas de flesta byggprojekt på området färdigställas.

Repisvaara Norra är i första hand ett ersättningsområde för de flerfamiljshus som påverkas av gruvdriften i Malmberget. Området är detaljplanerat för cirka 450 bostäder och det byggs ett omväxlande utbud av bostäder. Under våren 2017 påbörjades markarbetena på hela området och de flesta byggprojekten beräknas färdigställas under 2019. Efter byggprojekten har färdigställts återstår en del markarbeten innan projekten är klara.

– Det är stora projekt som ska färdigställas under en relativt kort tid, säger Veronica Wikström, projektledare på LKAB:s samhällsomvandling i Malmberget.

I samband med att LKAB överlämnade ersättningslägenheter till LKAB Fastigheter på Repisvaara Norra och till TOP bostäder på Repisvaara Norra och Södra hölls en gemensam invigning på Repisvaara lördagen den 31 augusti.

Under invigningen deltog Stig Eriksson, styrelseordförande TOP bostäder, Erik Karlsson, fastighetschef Malmberget, LKAB Fastigheter, Peter Segerstedt, chef för LKAB:s samhällsomvandling Malmberget, Siv Aidanpää Edlert, vd LKAB Fastigheter och Esa Norojärvi, vd TOP bostäder.

Besökarna kunde titta på möblerade visningslägenheter i de nya hyreshusen.

 

   
 Många deltog i tipsrundan på området.   Adam von Mentzer underhöll besökarna.

 

  

Under invigningen bjöds det på fika och ansiktsmålning för barnen. Gun-Marie Wennström med barnbarnet Einar Olovsson.
– Jag tycker det som byggts här är jättefint och att det kommer bli ett fint område, säger Gun-Marie Wennström.

– Roligt att se hur det fina område som LKAB bygger fylls med glada människor. Snart är lägenheterna fyllda och Gällivare har fått ett nytt modernt område, säger Peter Segerstedt, chef för LKAB:s samhällsomvandling i Malmberget.

– Nu är hälften av våra bostäder levererade i samhällsomvandlingen och merparten på Repisvaara. De nya bostadsområdena vid Dundrets fot är mycket uppskattade av våra kunder och återspeglar väl visionen för en arktisk småstad i världsklass, säger Esa Norojärvi, vd TOP bostäder.

Siv Aidanpää Edlert, vd LKAB Fastigheter och Erik Karlsson, fastighetschef Malmberget, LKAB Fastigheter.