Riksbyggen har tagit första spadtaget på Repisvaara

Februari 1, 2019
Foto: Hans-Olof Utsi

Igår tog Riksbyggen första spadtaget för bostadsrättsföreningen Midnattssolen på Repisvaara. Byggstarten manifesterades genom tändandet av Sveriges kanske största svävande lampa, en lysande heliumballong på 20 meters höjd, Riksbyggens egen midnattssol.

I Malmfälten, med fokus på Kiruna och Gällivare, har Riksbyggen skrivit avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter under en tioårsperiod till följd av samhällsomvandlingarna.

Först ut var bostadsrättsföreningen Fjällvyn i Kiruna och nu är det dags att starta byggandet av bostadsrättsföreningen Midnattssolen på området Repisvaara i Gällivare.

– Bostadsmarknaden här i norr är jättestark och försäljningen går mycket bra. Så vi ville manifestera vår satsning på Gällivare och Malmfälten på ett annorlunda sätt, säger Mathias Sandberg, regional sälj- och marknadschef på Riksbyggen.

LKAB har sålt mark på Repisvaara Norra till Riksbyggen där bostadsrättsföreningen Midnattssolen ska byggas. Det blir Riksbyggens första etapp av nya bostäder i Gällivare och omfattar 40 välplanerade lägenheter om ett till fyra rum och kök med fina tillvalsmöjligheter och utsikt över fjällvärlden. Inflyttning är planerad till hösten 2020.